lørdag 2. oktober 2010

Gysing av hulldekke

Da er dekket gyst/fuget! Det var en ganske langdrøy prosess. 3 kubikk med gysemasse (synk 220) ble levert med betongbil. Øvelsen bestod i å fylle murerbøtter med suppa, og helle i fuger, slisser og rundt dekket. Dyttet nedi 12mm armeringsjern etterpå.
Armeringen i slissene er huket rundt 25mm jern som er festet i grunnmuren.

Passet også på å forskale de kanalene som skal brukes til ventilasjon, slik at ventilasjonsrørene kan dyttes inn fra enden.

Har desverre ingen bilder fra selve gysinga, da det var ganske hektisk og sølete til tider. Stikkord: 170-200 bøtter med betong + svaber.

Brukte en del tid i dag på å skure over gysinga og feie opp overskytende masse. Syns resulatet ser ganske greit ut.

 

 

 

 

 
Posted by Picasa

2 kommentarer:

  1. Av ren nysgjerrighet lurer jeg på hvorfor du valgte hulldekker kontra bjelkelag av tre? Er det pga lange spenn, og at du ikke vil ha flere bærevegger enn nødvendig i kjelleren?

    Og hvor stor prisforskjell er det på de to alternativene, (hvis du har kostnadsberegnet dette)

    mvh Preben Hollup :)

    SvarSlett
  2. Hvis man ser kun på HD kontra trebjelkelag er det dyrere med HD, men som du er inne på, så slipper man bærevegger og ekstra isolering mtp lyddemping osv, så totalt er ikke kostnadene er så lang fra hverandre. Liker også brann-egenskapene til HD. Dessuten blir det veldig fleksibelt med få bærevegger som du sier.

    SvarSlett